Wat kost een SSL-certificaat?

In 2018 is een nieuwe privacywet in werking getreden. Deze vereist dat elke website die persoonlijke gegevens verwerkt, is voorzien van een beveiligde verbinding, oftewel: een SSL-certificaat. 

   Weten wat je nieuwe website gaat kosten?

Kosten SSL-certificaat

Veel webhostingbedrijven bieden gratis SSL-certificaten aan. Bedrijven die dit niet doen, rekenen vaak tussen de 10 en 15 euro voor een eenvoudig certificaat. 

Tarieven voor meer uitgebreide certificaten, bijvoorbeeld voor webshops of financiele instellingen, liggen aanzienlijk hoger.

WAT DOET EEN SSL-CERTIFICAAT EIGENLIJK?

Versleutelde verbinding, veiliger verzenden, betrouwbaarheid

Het belangrijkste doel van een SSL-certificaat is het versleutelen van gegevens die via uw website worden verstuurd. Denk hierbij aan gebruikersnamen, wachtwoorden, maar ook aan de gegevens die worden verstuurd wanneer een bezoeker uw contact- of offerteformulier invult.

Mochten deze gegevens door kwaadwillenden worden opgevangen, dan zal het met een SSL-certificaat NIET mogelijk zijn de gegevens te lezen.

Een SSL-certificaat is verplicht voor elke website die persoonsgegevens verwerkt.

Hiervan is al sprake wanneer u bijvoorbeeld een contactformulier op uw website heeft of wanneer u statistieken bijhoudt van uw website bezoekers.

Uniek, maar ook vele malen duurder

Websites met een SSL-certificaat stralen meer vertrouwen uit, dan websites die niet zijn voorzien van een beveiligingscertificaat.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Meer dan 70 webdesigners krijgen uw offerteaanvraag te zien. Indien zij aan uw wensen kunnen voldoen, maken zij een offerte op. U ontvangt van maximaal 10 bedrijven een offerte.

Welke soorten certificaten bestaan er?

Eenvoudig, uitgebreid en streng

Ondanks dat het soms lijkt alsof er tientallen certificaten bestaan, zijn alle certificaten onder te verdelen in drie groepen:

1. Certificaten voor domeinverificatie
Hiermee wordt alleen de domeinnaamhouder geverifieerd. Deze verificatie wordt uitgevoerd op basis van de gegevens die zijn op gegeven tijdens registratie van de domeinnaam. Bij een dergelijk certificaat is het vooral belangrijk dat de verbinding beveiligd is en minder belangrijk wie er achter de website zit.

2. Organisatie validatie
Dit certificaat stelt wat strengere regels aan de aanvrager en verifieert niet alleen de domeinnaamhouder, maar ook de bedrijfsgegevens. Deze gegevens zijn vervolgens zichbaar via het slotje in de browserbalk.

3. Uitgebreide validatie
Deze validatie stelt nog strengere eisen aan de aanvrager en is met name bedoeld voor overheden, banken en andere instellingen waar zeer gevoelige data wordt verwerkt. Alle gegevens die door de aanvrager worden verzonden, worden uitvoerig gecontroleerd.

Let's Encrypt

Let’s Encrypt is een gratis SSL-certificaat dat u zelf via uw webhosting manager kunt aanvragen. Installeren en activeren is redelijk eenvoudig en in Nederland wordt Let’s Encrypt door steeds meer webhostingbedrijven aangeboden. 

Neem contact op met uw hostingbedrijf om na te gaan of zij Let’s Encrypt  voor u beschikbaar kunnen maken.

Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept