Wat kost een designbureau?

Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten waar je rekening mee moet houden wanneer je een designbureau inschakelt.

Multi disciplinair

Het grootste voordeel van het inschakelen van een designbureau is dat alle competenties die betrokken zijn bij de bouw van een website, aanwezig zijn. 

De gehele website wordt van A tot Z door het designbureau ontwikkeld.

Een designbureau beschikt over verschillende disciplines

Designer, consultants, developer, tekstschrijver

Het grootste voordeel van het inschakelen van een designbureau is de aanwezigheid van alle disciplines die bij de bouw van een website betrokken zijn: 

Er wordt dus met een heel team aan uw website gewerkt. Elk teamlid is verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel van uw website en het geheel wordt vaak overzien door een projectmanager.

Het grootste nadeel van het inschakelen is dat al die mensen en het kantoor waarin zij werken, betaald moeten worden. De kosten voor de bouw van uw website liggen daarom stukken hoger, dan wanneer u een freelancer inhuurt.

Uniek, maar ook vele malen duurder

Een designbureau inschakelen is duurder dan freelancer. Uurtarieven van medewerkers liggen hoger en ook de huur van het kantoor moet betaald worden.

Hoe werkt een designbureau?
Communicatie, planning, overleg

Wie een website laat bouwen door een designbureau, zal doorgaans persoonlijk contact hebben met de projectmanager van het bureau. Tijdens een of meerdere gesprekken zal deze persoon al uw wensen inventariseren en u informeren over allerlei randzaken, zoals marketing of zoekmachine optimalisatie.

Wanneer uw wensen vaststaan en er afspraken zijn gemaakt over de projectprijs, de oplevertijd en de nazorg, gaat het bureau voor u aan de slag.

Hierbij zal het team in samenwerking met elkaar een design, een framework en andere zaken voor uw website vastleggen. Doorgaans wordt er een concept gemaakt dat ter goedkeuring en heeft u de mogelijkheid bij te stellen.

Een designbureau heeft meerdere specialisten in dienst

Het grootste voordeel van een designbureau, is dat alle disciplines voor de bouw van een website aanwezig zijn.

Website op maat

Mensen die kiezen voor een designbureau hebben vaak zeer specifieke wensen. Zij willen bijvoorbeeld een uniek design voor hun website of willen applicaties gebruiken die specifek voor hen ontwikkeld moeten worden.

Ook wanneer u een website op maat laat bouwen, is het mogelijk te kiezen voor WordPress. Het bureau gebruikt dan het WordPress CMS, maar ontwikkelt een thema geheel op maat. 

Ook eventuele functionaliteiten waarvoor geen geschikte plugin bestaat, kan door het designbureau worden ontwikkeld. Denk hierbij aan een ledengedeelte of een betaalpagina voor uw website.

Wat zijn de kosten?

Het prijskaartje van een website die u via een designbureau laat ontwikkelen, hangt af van een aantal factoren.

  • Laat uw het CMS (het beheerpaneel van de website) op maat maken of kiest u voor een bestaand CMS
  • Welke applicaties moeten er op maat worden geschreven?
  • Laat u het bureau ook de teksten verzorgen?
  • Welke marketingstrategieen laat u op uw website los en wat doet het designbureau hierbij? 
  • Enzovoorts, enzovoorts…..

Gemiddeld bent u voor een complete website op maat tussen de €1000,- en €5000,- euro kwijt. 

Designbureau’s hanteren meestal uurtarieven en bepalen op basis van uw wensen een projectprijs. U weet dus vooraf wat u kwijt bent en de totaalprijs is gebaseerd op de tarieven van de verschillende disciplines.
Hieronder een overzicht van tarieven voor designers en ontwikkelaars.

Tarieven developers en designers

ErvaringUurtarief
Junior developer1-2 jaar € 30,-tot € 45-
Medior developer3-5 jaar € 45- tot € 70-
Senior developer+ 5 jaar € 70- tot € 100-
Lead developer+ 8 jaar € 100- tot € 150-

Tarieven tekstschrijvers

Startende schrijverKundige schrijverErvaren schrijverGespecialiseerde schrijver
Woordtarief€ 0,01 - € 0,07 p.w.€ 0,07 - € 0,15 p.w.€ 0,15 - € 0,25 p.w.> € 0,25 p.w.
Uurtariefn.v.t.*€ 30,- / € 50,- p.u.€ 50,- / € 80,- p.u.> € 80,- p.u.

TIP - Uw eigen naam als domeinnaam!

Een Instagram, LinkedIn of Facebook pagina is leuk, maar nooit 100% van jezelf. Een eigen website is en blijft altijd van jou. En daar kun je mee doen (of laten) wat je maar wilt!

Zichtbaar online begint met een eigen site op je eigen naam!

Waar let u op bij het inschakelen van een designbureau?
Portfolio, team, tarieven, communicatie

Iedereen, dus ook een freelancer, mag zichzelf ene designbureau noemen, maar een naam alleen is natuurlijk niet voldoende. Designbureau zijn duurder dan freelancers. Zorg ervoor dat u dus ook echt met een team van specialisten te maken heeft en niet met een freelancer!

Om na te gaan of u te maken heeft met een team van professionals, kunt u de volgende zaken nagaan:

  • Heeft de website van het designbureau een teampagina. Een degelijk designbureau, zet al zijn medewerkers in het zonnetje!
  • Heeft het bureau een portfolio met verschillende soorten website (dus niet alleen WordPress websites en geen portfolio waar elke website dezelfde opbouw heeft.
  • Ga na of het designbureau u daadwerkelijk allerlei soorten diensten aanbiedt, dus niet alleen  design, maar bijvoorbeeld ook copywriting, marketing en consultancy-diensten.

Is het een freelancer of designbureau

Er is nogal wat wildgroei in het land van webdesign. Zorg ervoor dat u zeker weet dat u met een echt designbureau te maken heeft. Daar betaalt u immers ook voor!

Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept