Met alleen een website, bent u er nog niet!

Uw website moet natuurlijk ook snel, veilig, vindbaar en vanaf elk toestel toegankelijk zijn.

Indicatieve kosten

Een goede webdesigners zal er voor zorgen dat uw website op elk mobiel apparaat goed wordt weergegeven. Ook zal hij standaard oplossingen gebruiken voor het versnellen, beveiligen van uw website. 

Uw nieuwe website moet snel, veilig, vindbaar en responsive zijn

Een snelle veilige website, wordt beter gevonden in zoekmachines

Wanneer u een offerte aanvraagt voor de bouw van een nieuwe website, zult u er vanuit gaan dat de designer er rekening mee zal houden dat hij voor u niet alleen een goed werkende website bouwt, maar dat die ook snel, veilig en toegankelijk is vanaf elk modern apparaat. 

Daar mag u in de basis ook vanuit gaan! 

In de praktijk zal de designer basisoplossingen gebruiken voor het versnellen van pagina’s, het beveiligen van versleutelde gegevens met een SSL-certificaat, of het voorkomen van spam (ReCaptcha). Het vindbaar maken van een website is iets waar meer bij komt kijken en waarbij u zelf ook een grote rol speelt.

Snel, veilig, responsive, mobielvriendelijk en vindbaar!

Het vindbaar maken van een website in zoekmachines vereist specifieke kennis en inzichten die niet elke webdesigner zich eigen heeft gemaakt.

Wat zal een goede webdesigner WEL voor u uitvoeren
Responsive, standaard beveiliging, spam, codering

Een website dient veilig, snel, mobielvriendelijk en responsive te zijn. In de basis moet de website zo zijn opgebouwd dat deze ook verder geoptimaliseerd kan worden voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Er zijn grenzen aan wat uw webdesigner voor u uitvoert. Belangrijk is dat in de basis alle standaardverwachtingen door de designer waargemaakt worden. Daarbij mag u een aantal zaken van hem of haar verwachten.

Op deze pagina vindt u een overzicht van zaken die u absoluut mag verwachten van uw webdesigner.  U doet er verstandig aan na te gaan of de webdesigner die u op het oog heeft, deze zaken ook daadwerkelijk voor zijn rekening kan en zal nemen.

Wat mag u van uw designer verwachten?

Een aantal zaken die te maken hebben met het optimaliseren van uw website, horen gewoon bij het werk van een webdesigner.

TIP - Uw eigen naam als domeinnaam!

Een Instagram, LinkedIn of Facebook pagina is leuk, maar nooit 100% van jezelf. Een eigen website is en blijft altijd van jou. En daar kun je mee doen (of laten) wat je maar wilt!

Zichtbaar online begint met een eigen site op je eigen naam!

Spam voorkomen

De meeste websites komen met een aparte contactpagina waarop zich een formulier bevindt. Een formulier dat niet goed is beveiligd, kan ervoor zorgen dat u in korte tijd enorm veel spam ontvangt via uw website.

Een goede webdesigner, zal hiertegen maatregelen nemen, onder andere door een Captcha bij het formulier te verwerken.

Een SSL-certificaat installeren

Een beveiligingscertificaat, beter bekend als SSL, wordt via uw hostingbedrijf geregeld. Alle pagina’s, mediabestanden en scripts dienen via de beveiligde verbinding te verlopen. 

Sinds 2018 is een SSL-certificaat verplicht wanneer bezoekers via uw website persoonlijke gegevens kunnen versturen.

Een goede webdesigner zal u erop wijzen dat er een SSL-certificaat moet worden geïnstalleerd en dit certificaat voor u installeren.

Geen zware afbeeldingen gebruiken

Elke webdesigner weet dat zware afbeeldingen belastend zijn voor uw website en pagina’s daardoor minder snel laden.

Een goede webdesigner, zal ervoor zorgen dat de afbeeldingen die op uw nieuwe website worden gebruikt, geen negatief effect hebben op de laadtijd van pagina’s. Hij zal door u aangeleverde afbeeldingen en foto’s bijsnijden, verkleinen of comprimeren.

Leesbare URL’s maken

Bij het indexeren van uw website, volgen zoekmachines de URL’s van uw webpagina’s. Uw webdesigner zal er voor zorgen dat deze URL’s zoekmachinevriendelijk zijn. 

Zoekmachines gebruiken de termen in de URL om te bepalen waar een pagina over gaat.

Een goede webdesigner zal hier rekening mee houden en (al dan niet in overleg met u) bepaald keywords verwerken in de URL’s van uw webpagina’s.

 

Kiest u voor een CMS? (WordPress of Joomla)

Kies u ervoor uw website te laten bouwen met een CMS, zoals WordPress of Joomla, dan kunne veel zaken die te maken hebben met het optimaliseren eenvoudig en soms zonder extra kosten gerealiseerd worden. 

Door het gebruik van (vaak gratis) extensies kan de webdesigner bijvoorbeeld uw website beter beveiligen, pagina’s sneller maken en zelfs alle afbeeldingen op uw website met 1 klik comprimeren.

Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept