Een theme-based website laten bouwen

Een theme-based website is een website die gebouwd wordt met een Content Management Systeem, bijvoorbeeld WordPress.

Indicatieve kosten

Het bouwen van een theme-based website gaat sneller, is makkelijker en kost dus aanzienlijk minder dan wanneer je een website op maat laat maken.

De meeste theme-based websites worden gebouwd met WordPress. Een eenvoudig te bedienen Content Management Systeem.

Theme-based website zijn sneller en eenvoudiger te bouwen

Geen programmeerkosten, lage designkosten

Websites waarbij de lay-out bestaat uit een thema, zoals WordPress, Joomla of Drupal, zijn eenvoudiger te bouwen. Immers al het codeerwerk dat nodig is voor de werking van de website, is al gedaan.

Kies je, net als 65% van alle andere websiteg eigenaren, voor een WordPress website, dan wordt de lay-out bepaald door een thema.  Dit thema kun je geheel op maat laten maken, maar veel gebruikelijker is het om een thema te kopen en deze aan te passen aan je eigen wensen.

Het aanschaffen van een WordPress thema, kost tussen de 40 en 100 euro. Voor deze website hebben we bijvoorbeeld het DIVI thema van Elegent Themes gebruikt

 

65% van alle Nederlandse websites is gebouwd met WordPress

WordPress is open source software en ook nog eens gratis te gebruiken. Een eenvoudige WordPress website laten bouwen, kan al voor een paar honderd euro.

Gratis of commercieel?

Kwaliteit, mogelijkheden, updates

Voor elk CMS zijn er zowel gratis las commerciele thema’s te vinden. Gratis thema’s zijn vaak uitgeklede versies van een commercieel thema, bedoeld om gebruikers kennsi te laten maken met het thema.

Helaas missen deze gratis thema’s vaak heel veel instellingen, waardoor uitproberen meer frustraties dan inzicht oplevert.

Wie een degelijk thema wil gebruiken, doet er verstandig aan een commercieel thema aan te schaffen. U beschikt dan over alle instellingen en u ontvangt tevens updates voor het betreffende thema. 

Met een gratis thema ontneemt u zichzelf mogelijkheden

Een gratis thema zit niet altijd even goed in elkaar, wordt niet van updates voorzien en beschikt niet over uitgebreide instellingsmogelijkheden. Schaf altijd een commercieel thema aan.

Zo werkt een WordPress theme

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een van de kenmerken van een CMS, is dat gebruikers geen enkele kennis van programmeertaal hoeven te hebben om toch met het CMS te kunnen werken. 

De lay-out wordt bepaald door het thema dat men kiest. Deze thema’s kunt u aanschaffen via websites zoals templatemonster of themeforrest. Er zijn duizenden thema’s the vinden en daar zal ongetwijfeld ook voor u iets bij zitten.

Het principe van het werken met een thema, is ook van toepassing op andere systemen, zoals Joomla of Drupal.

Commercieel thema laten aanpassen

Het thema dat u aanschaft heeft vaak verschillende instellingsmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld keizen het hoofdmenu horizontaal of verticaal weer te geven. Ook zijn er instellingen voor het bepalen van het lettertype dat u wilt gebruiken en de klerustellingen voor uw website.

Met een goed commercieel thema bent u in staat het thema aan te passen, zodat de lay-out van uw website geheel aan wensen voldoet.

Een goed WordPress thema kost tussen de 40 en 100 euro.

Waarom altijd een webdesigner huren?

Ondanks dat WordPress een vrij eenvoudig CMS is, blijft het lastig voor mensen die er niet eerder mee gewerkt hebben. De lay-out is namelijk maar 1 onderdeel van uw complete website. Er moeten ook andere zaken worden geregeld:

  • De website structuur implementeren
  • Pagina’s aanmaken en koppelen aan menu’s
  • Teksten en afbeeldingen verwerken
  • Formulieren verwerken
  • De beveiliging regelen
  • enzovoorts, enzovoorts….

Voor iemand die niet eerder met WordPress heeft gewekrt, zal dat toch nog een behoorlijke uitdaging zijn. Vandaar dat de meeste mensen ervoor kiezen de website te laten bouwen door een webdesigner en verviolgens zelf leren hoe ze de website kunnen gebruiken.

Wat kost een WordPress website?

De gemiddelde prijs van een WordPress website, gebaseerd op 8 pagina’s, een contactformulier, een commercieel thema en rechtenvrije foto’s kost tussen de € 400,- en € 750 ,-

TIP – Gebruik GEEN gratis WordPress thema’s

Voor elk CMS zijn zowel gratis als commerciele thema’s beschikbaar. Gratis thema’s hebben minder instellingen, zijn vaak minder goed gecodeerd, niet mobielvriendelijk en responsive en zijn ook lastiger aan te passen. Onze website is gebouwd met het DIVI thema van Elegant Themes

Een thema op maat laten maken?
Uurtarieven, PHP-developer, designbureau 

Wilt u wel werken met een CMS, maar geen kant-en-klaar thema gebruiken, dan kunt u er voor kiezen een thema op maat te laten maken. Het design zal dan helemaal door u en de designer wordt bepaald en u heeft dan een unieke lay-out die niemand anders heeft. 

Daar hangt echter wel een pittig prijskaartje aan! Naast de designer, zal er ook namelijk een programmmeur aan het werk moeten. Tarieven voor het op maat laten maken van een WordPress thema beginnen rond de 1500 euro.

Geen CMS, maar een eigen beheeromgeving op maat laten bouwen?

Wilt u niet werken met een bestaand CMS en een 100% uniek design voor uw website, dan zult de website in z’n geheel moeten laten ontwikkelen.

Hierbij doet u er verstandig aan een designbureau in te schakelen. Zij hebben vaak verschillende disciplines in huis, waardoor de kans groter is, dat uw website er ook echt uit komt zien, zoals u voor ogen hebt. 

 

Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept