Ontwikkelkosten functionaliteiten

Een formulier, forum, bestelpagina of ledengedeelte op uw website? Houd dan rekening met (mogelijke) extra kosten! 

Indicatieve kosten

Gebruikt u een Content Management Systeem, zoals WordPress dan zijn veel functionaliteiten gratis te gebruiken. 

Laat u een website op maat maken, dan zal er een programmeur worden ingezet om voor bepaalde functionaliteiten een script te schrijven.

WAT VERSTAAN WE ONDER WEBSITE FUNCTIONALITEITEN?
Script interacties, elementen en speciale effecten, 

Een eenvoudige website bestaat uit een design en een x-aantal pagina’s. Om een dergelijke (statische) website te bouwen, worden HTML-codes gebruikt.

Wil je meer dan alleen een paar pagina’s en een nette lay-out, dan moet er voor elk van je wensen een apart script worden geschreven. Dergelijke scripts worden niet gemaakt met HTML, maar geschreven in PHP

Een contactformulier is een voorbeeld van zo’n script. De PHP-codes die in het script worden gebruikt, zorgen ervoor dat bezoekers een pagina met velden te zien krijgen en deze kunnen invullen met eigen tekst.

Het script zorgt er tevens voor dat, zodra alle velden zijn ingevuld, het formulier wordt verstuurd naar het e-mailadres dat (wederom) in het script verwerkt is.

Bouwstenen van een website

Een contactformulier, bestelpagina, forum of ledengedeelte zijn zomaar wat voorbeelden van functionaliteiten waarvoor een script moet worden geschreven.

Scripts worden geschreven om bepaalde functionaliteit te creëren, zoals een forum, het bestellen van producten of de mogelijkheid om te kunnen reageren op een artikel. Ook voor het gebruik van speciale effecten, zoals een foto-slider of pop-up dient steeds een apart script te worden geschreven.
 

STATISCH VERSUS DYNAMISCH

PHP, HTML en scripttaal

Een website die uitsluitend bestaat uit een design en pagina’s noemen we een statische website. Er zijn weinig tot geen bewegende elementen of speciale effecten.  Er vind geen interactie plaats met de bezoeker en zij hebben eigenlijk weinig andere mogelijkheden  dan alleen het bekijken van de pagina’s en bijbehorende content.

Statische websites worden opgemaakt in HTML (Hyper Text Markup Language). De HTML code wordt door de browser van een bezoeker omgezet in webpagina’s.

Bij een dynamische website is dat anders: men kan reageren op berichten,  een ledengedeelte creëren of men kan producten bestellen en bestanden downloaden. Dynamische websites worden gebouwd op basis van de scripttaal PHP (Hypertext Preprocessor)

HTML versus PHP

Statische websites worden gebouwd met HTML en voor dynamische websites wordt PHP gebruikt.

SCRIPT NODIG? DAN EEN PHP-DEVELOPER HUREN

Scripts worden geschreven in de scripttaal PHP en dat vereist kennis en vaardigheden die niet iedereen beheerst.  Een PHP-programmeur rekent vaak pittige tarieven en kosten voor het op maat laten maken van een website, worden hierdoor behoorlijk beïnvloed.

Voor veel scripts, zoals een contactformulier, zijn kant-en-klare scripts beschikbaar en zal een developer niet noodzakelijk zijn.

Wil men echter specifieke functionaliteit in de website verwerkt hebben, dan zal hiervoor een programmeur worden ingeschakeld. Daar zijn vaak hoge kosten aan verbonden en een van de redenen waarom veel particulieren en bedrijven de voorkeur geven aan een CMS, zoals WordPress.

JAPANS, CHINEES, DEENS & AMHAARS

Tijdens een vergadering van een internationaal bedrijf verzorgt een vertegenwoordiger uit Denemarken de introductie. De Japanse werknemers verzorgt vervolgens de presentatie en een vertegenwoordiger uit China, handelt het vragenrondje af. Elke werknemers spreekt in zijn of haar eigen taal.

De vertegenwoordiger uit Ethiopië zorgt ervoor dat alles netjes wordt vastgelegd en gecommuniceerd aan de 23.000 werknemers van het bedrijf in de rest van de wereld.

De as in het hele verhaal wordt niet genoemd, namelijk de vertaler. Vergelijken we die met een PHP-programmeur, dan wordt al snel duidelijk waarom een goede PHP-developer van onschatbare waarde kan zijn.

LANG LEVE WORDPRESS!

WordPress is een Content Management Systeem (afgekort CMS) dat wordt geïnstalleerd op een server en waarmee de gebruiker een compleet beheerpaneel voor de opbouw van een website tot zijn beschikking heeft.

Het grootste voordeel van WordPress, is dat gebruikers geen kennis van PHP of HTML dienen te hebben en toch een schitterende website kunnen bouwen.

Ongeveer 65% van alle Nederlandse websites, is gebouwd met het WordPress CMS, mede omdat er voor het bouwen van een WordPress website geen programmeur aan te pas hoeft te komen.

WP PLUGIN OF PHP-SCRIPT?

Wie een website bouwt met WordPress (of een gelijksoortige systeem) heeft de mogelijkheid om door middel van plugins, bepaalde functionaliteiten toe te voegen.

Voor elk soort functie bestaat er wel een plugin: Woocommerce voor een webshop, Contact7 voor een formulier of Akeeba voor het maken van backups.

Kant en klare PHP-scripts die allemaal te bedienen zijn via het WordPress beheerpaneel en waarvoor geen PHP-kennis nodig is.

WAT KOST EEN PHP-DEVELOPER?

Gemiddelde betaalt men voor het huren van een PHP-developer een uurtarief tussen de 50 en 80 euro.

PHP-developers hanteren zowel uurtarieven als projecttarieven. Voor kleinere opdrachten wordt vaak een uurtarief gehanteerd, terwijl voor grotere scripts een projectprijs wordt aangeboden.

Laat u een script schrijven, dan is het zeer belangrijk dat u uw wensen en verwachtingen goed (liefst zo uitgebreid mogelijk) overbrengt. Vraag de developer ook welke service hij verleent na oplevering van het script.

ErvaringUurtarief
Junior developer1-2 jaar € 30,-tot € 45-
Medior developer3-5 jaar € 45- tot € 70-
Senior developer+ 5 jaar € 70- tot € 100-
Lead developer+ 8 jaar € 100- tot € 150-
Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept