Wat kost de lay-out van een website?

Uw website moet natuurlijk een mooi visitekaartje worden. U kunt hiervoor een designer inschakelen of gebruik maken van een commerciële template of theme, wat aanzienlijk voordeliger is.

Designer of template?

Voor een template betaal je doorgaans tussen de 40 en 100 euro.

Een professionele designer, rekent al snel 50 tot 80 euro per uur.

Met een template heb je geen uniek design, maar bespaar je wel enorm op de kosten.

DE EERSTE VRAAG IS MEESTAL SNEL EN EENVOUDIG TE BEANTWOORDEN.

Een website op maat of op basis van een template?

Particulieren, ZZP’ers, stichtingen, verenigingen en zelfs kleine tot middelgrote bedrijven laten zelden een website op maat maken. Zij kiezen doorgaans voor het gebruik van een Content Management Systeem, zoals WordPress, Joomla of Drupal en maken dan gebruik van kant-en-klare thema’s en templates die zij al dan niet laten bewerken.

Ook maken velen gebruik van diensten zoals die van WIX of JouwWeb waar men online een website in elkaar kan zetten. Ook hier worden standaard lay-outs gebruikt en vindt er geen maatwerk plaats.

De hoge kosten van het op maat laten maken van een website en het gebruikersgemak zijn twee belangrijke redenen om te kiezen voor een CMS of online webdienst generator.

 

Uniek, maar ook vele malen duurder

Een uniek design voor je website is behoorlijk prijzig. U krijgt dan namelijk te maken met uurtarieven voor designers en PHP-developers.

Een goede website ziet eruit zoals die van de buurvrouw!
Vroeger en nu, verwachtingen en irritaties

Nog niet zo heel lang geleden, in de tijd dat veel websites nog met HTML werden opgebouwd, waren er grote verschillen te zien tussen websites. Tegenwoordig bestaat dat verschil nauwelijks meer. De uitdrukking dat alle websites eigenlijk op elkaar lijken, kom je steeds vaker tegen. En daar is een goede reden voor!

De verwachtingen van website bezoekers, zijn gebaseerd op hun ervaringen. Bezoekers verwachten een menu, een logo, afbeeldingen en zodra men op een website komt, waar dit anders dan bij andere websites is geregeld, raakt men verward.

Men moet zoeken en dat leidt tot irritatie. Die verwarring en irritatie is onwenselijk. Het is dus logisch dat websites op elkaar lijken en de verschillen tussen websites zijn tegenwoordig vooral in de details te vinden.

65% van alle Nederlandse websites is gebouwd met WordPress

WordPress is open source software en ook nog eens gratis te gebruiken. Een eenvoudige WordPress website laten bouwen, kan al voor een paar honderd euro.

Zo werkt een WordPress theme

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een van de kenmerken van een CMS, is dat gebruikers geen enkele kennis van programmeertaal hoeven te hebben om toch met het CMS te kunnen werken. 

De lay-out wordt bepaald door het thema dat men kiest. Deze thema’s kunt u aanschaffen via websites zoals templatemonster of themeforrest. Er zijn duizenden thema’s the vinden en daar zal ongetwijfeld ook voor u iets bij zitten.

Het principe van het werken met een thema, is ook van toepassing op andere systemen, zoals Joomla of Drupal.

Commercieel thema laten aanpassen

Het thema dat u aanschaft heeft vaak verschillende instellingsmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld keizen het hoofdmenu horizontaal of verticaal weer te geven. Ook zijn er instellingen voor het bepalen van het lettertype dat u wilt gebruiken en de klerustellingen voor uw website.

Met een goed commercieel thema bent u in staat het thema aan te passen, zodat de lay-out van uw website geheel aan wensen voldoet.

Een goed WordPress thema kost tussen de 40 en 100 euro.

Waarom altijd een webdesigner huren?

Ondanks dat WordPress een vrij eenvoudig CMS is, blijft het lastig voor mensen die er niet eerder mee gewerkt hebben. De lay-out is namelijk maar 1 onderdeel van uw complete website. Er moeten ook andere zaken worden geregeld:

  • De website structuur implementeren
  • Pagina’s aanmaken en koppelen aan menu’s
  • Teksten en afbeeldingen verwerken
  • Formulieren verwerken
  • De beveiliging regelen
  • enzovoorts, enzovoorts….

Voor iemand die niet eerder met WordPress heeft gewekrt, zal dat toch nog een behoorlijke uitdaging zijn. Vandaar dat de meeste mensen ervoor kiezen de website te laten bouwen door een webdesigner en verviolgens zelf leren hoe ze de website kunnen gebruiken.

Wat kost een WordPress website?

De gemiddelde prijs van een WordPress website, gebaseerd op 8 pagina’s, een contactformulier, een commercieel thema en rechtenvrije foto’s kost tussen de € 400,- en € 750 ,-

TIP – Gebruik GEEN gratis WordPress thema’s

Voor elk CMS zijn zowel gratis als commerciele thema’s beschikbaar. Gratis thema’s hebben minder instellingen, zijn vaak minder goed gecodeerd, niet mobielvriendelijk en responsive en zijn ook lastiger aan te passen. Onze website is gebouwd met het DIVI thema van Elegant Themes

Een thema op maat laten maken?
Uurtarieven, PHP-developer, designbureau 

Wilt u wel werken met een CMS, maar geen kant-en-klaar thema gebruiken, dan kunt u er voor kiezen een thema op maat te laten maken. Het design zal dan helemaal door u en de designer wordt bepaald en u heeft dan een unieke lay-out die niemand anders heeft. 

Daar hangt echter wel een pittig prijskaartje aan! Naast de designer, zal er ook namelijk een programmmeur aan het werk moeten. Tarieven voor het op maat laten maken van een WordPress thema beginnen rond de 1500 euro.

Geen CMS, maar een eigen beheeromgeving op maat laten bouwen?

Wilt u niet werken met een bestaand CMS en een 100% uniek design voor uw website, dan zult de website in z’n geheel moeten laten ontwikkelen.

Hierbij doet u er verstandig aan een designbureau in te schakelen. Zij hebben vaak verschillende disciplines in huis, waardoor de kans groter is, dat uw website er ook echt uit komt zien, zoals u voor ogen hebt. 

Tarieven voor het op maat laten maken van een website, inclusief design, beginnen rond de 3000 euro.

Voor een optimale weergave van deze website gebruiken wij cookies. View more
Accept